Föreningstelefon:
073-967 02 03

Mailadress:
hallakoloni@outlook.com

Admin. för hemsidan:
hemsidan@hallakoloniforening.se

Karta: Här hittar du oss

Publicerad: onsdag 10 mars, 2021

Vilken vinter vi haft! Och så tog den fart igen just som man trodde våren var på väg… Fåglarna sjöng vårsånger… Jaja, det är bra att naturen får vila och det är bra med kyla mot råttor, fästingar och mördarsniglar.

Om du är lite sugen på att starta säsongen så håller förbundet odlingsrelaterade webinarier, kika på hemsidan, kolonitradgardsforbundet.se. Årets trädgårdsmässa kommer också att vara digital.

Tyvärr har flera kolonister haft inbrott under vintern. Fortsätta hålla koll på din och grannarnas lotter och polisanmäl om något hänt.

Många har under senaste året installerat mulltoa eller förbränningstoalett i stugan, så här skriver kommunen i mail till oss: “Alla förbrännings- eller förmultningstoaletter och liknande ska anmälas till oss enligt de lokala hälsoskyddsföreskrifterna.
Det gör enklast via blankett eller e-tjänst som hittas via länk https://www.vasteras.se/bygga-bo-och-miljo/vatten-och-avlopp/avlopp.html
Restprodukten från förmultningstoalett får spridas på egen mark men den bör först komposteras i en trädgårdskompost i 6 månader för att döda av eventuella smittspridande organismer. Vi rekommenderar också att man inte ska sprida på sådant man tänker äta i rått tillstånd som t ex sallat eller bär.” Tänk också på höjden på skorstenen och åt vilket håll den riktas, odören kan vara otrevlig för grannarna!

Apropå skorstenar, du som har eldstad måste se till att den är besiktad av sotaren. Många av oss har kanske gamla vedspisar som stått i stugan i decennier och aldrig blivit kontrollerade. Rent livsfarligt, både för dig och grannarna. Viktigt är också försäkringen, rabatt brukar ges eftersom vi är med i Koloniträdgårdsförbundet.

Nu bör alla ha fått årets utskick, om inte så hör av Er.

Hoppas vi snart ses ute i vårsolen!

/ Anne-Christine